Bouw je kledingkast met deze tips

Stel je dit voor: je bouwt een nieuw huis en je hebt het tot in het kleinste detail gepland. Je hebt keukenkasten en aanrechten uitgezocht, nagedacht over de indeling van je woonkamer en je hebt geholpen bij het ontwerpen van je hoofdslaapkamer en fantastische badkamer. Maar heb je al nagedacht over je kledingkasten of inloopkast? Een ruime en goed doordachte kastruimte maakt je huis helemaal af. Elke dag weer ervaar je de luxe van voldoende ruimte, waar je kleding, schoenen, accessoires en al het andere in kwijt kunt, waaronder je crossbody tas dames

Reden te meer om van te voren goed na te denken over een kledingkast of inloop kast.  Bouw je hem zelf, maar wil je niet de meest standaard kast, lees dan onderstaande handige tips! 

Regel de beste verlichting 

Goede verlichting is handig en maakt een kast pas écht speciaal. Hoe fijn is het dat er een lampje gaat branden als je de kast opent, en je direct alles goed kunt zien. Denk er dus van te voren over na zodat je niet achteraf kosten moet maken en lelijke bedrading rond de kast hoef aan te leggen. Er is veel mogelijk op dit gebied, en je kan het zo duur en goedkoop maken als je maar wilt. Ledverlichting met sensor, instelbare spotjes in het plafond verlichting die aangaat als de kast open is. Zo is ook je rugtas dames goed verlicht in de kast. Ook handig om stopcontacten en een laadstation voor apparaten direct mee te nemen, in overleg met een elektricien.

Passen al je spullen in je nieuwe kast?

Je hebt al een idee hoeveel ‘spullen’ je in een inloopkast moet opbergen. Een ontwerper van op maat gemaakte kasten kan je kleding, schoenen, accessoires, zoals je handtas, en andere ‘dingen’ bekijken, en beoordelen of je voldoende ruimte hebt gereserveerd voor de kast. Heb je genoeg hangruimte, legplanken en schoenenrekken? Beter een meter meer kastruimte dan uiteindelijk veel losse spullen in de slaapkamer, omdat het er allemaal net niet in past. Ook met een grotere kastdiepte kan je meer kwijt, terwijl het maar weinig extra ruimte kost. En als je de kast helemaal op maat maakt is het mooiste als de kast tot aan het plafond doorloopt. Het levert veel extra ruimte op en levert een fraai beeld op.

Denk aan je ramen

Bij natuurlijk licht zie je de kleuren het beste, dus een raam met daglicht is heel fijn. Als er een raam is direct naast je kledingkast of in de inloopkast heb je waarschijnlijk wel behoefte aan enige afscherming ten behoeve van de privacy. Ook is de volle zon niet het beste voor je kleding in een open kast. Er zijn diverse folies te krijgen, waaronder een folie met UV filter, om je kleding te beschermen en inkijk tegen te gaan.