Gereedschap hebben of kopen

Ben je geen al te fanatieke klusser, maar wil je wel zo af en toe iets repareren? De verleiding is groot om ergens uit een graaibak een boormachine van slechte kwaliteit aan te schaffen, die niet erg lang mee gaat en ook niet precies doet wat je wil. Maar eigenlijk wil je dat niet. Een A-merk aanschaffen, zoals een Makita gereedschap bij Toolnation, is een investering die niet iedereen zich zomaar kan veroorloven.

Interessant weetje: Een boormachine wordt, in z’n hele leven, gemiddeld 13 minuten gebruikt. Voor die paar gaten loop je liever even naar de buurman dan dat je iets nieuws aanschaft.

Het is daarom goed om te weten dat er speciaal voor dit doel deel-platforms zijn ontwikkeld waar mensen gereedschap, en andere zaken, te leen of te huur aanbieden. Een voorbeeld is het platform Peerby, een wereldwijd opererend platform voor allerhande zaken zoals klusgereedschap, tuingereedschap zoals bladblazers, hogedrukspuiten enzovoort.

Delen heeft veel voordelen

Het is allereerst duurzaam, want minder apparaten zien het levenslicht. Dit scheelt energie en materiaal. Ten tweede is het goedkoper, want veel mensen bieden iets gratis te leen aan, of voor een laag bedrag. Ten derde scheelt het ruimte in je berging of garage, want door gebruik te maken van dit systeem wen je eraan niet alles zelf te kopen. En ten slotte is het leuk op deze manier mensen in je omgeving met eenzelfde interesse te leren kennen, en misschien ontstaat er wel een leuke vriendschap uit.

Heb je zelf ook een aantal handige gereedschappen in huis, dan kan je ze ook te leen of huur aanbieden via Peerby. Leuk om iets van de aanschaf terug te verdienen. Let er wel op dat je je spullen weer heel en netjes terug krijgt.

Voor sommige zaken blijf je aangewezen op de professionele verhuurbedrijven. Maar ook dan heb je dezelfde voordelen als lenen of huren via de alternatieve deel-platforms, namelijk dat het ruimte scheelt, je duurzaam bezig bent en je zeer waarschijnlijk kosten bespaart.

Probeer het maar eens!