Onderhoud PVC vloer

Het onderhoud van PVC vloeren: tips om de levensduur te verlengen en de uitstraling te behouden. PVC vloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als vloerbedekking in woningen en bedrijfspanden. Dit komt omdat ze duurzaam zijn, gemakkelijk te onderhouden en een mooie uitstraling hebben én houden. Toch is goed onderhoud van PVC vloeren van laminaatenparket.nl belangrijk. Met goed onderhoud verleng je de levensduur en behoud je de uitstraling van de vloer. Hieronder volgen enkele tips om je PVC vloer te onderhouden.

Stofzuig en dweil regelmatig

PVC vloeren zijn gevoelig voor krassen en beschadigingen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te stofzuigen om vuil en stof te verwijderen en zo te voorkomen dat deze de vloer beschadigen. Een keer per week stofzuigen is voldoende. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig te dweilen om eventueel achtergebleven vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte dweil en warm water met een geschikt reinigingsmiddel voor PVC vloeren.

Let op: Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel en ammoniak, kunnen de toplaag van de PVC vloer beschadigen. Gebruik daarom altijd een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor PVC vloeren. Controleer ook altijd de gebruiksaanwijzing voordat je het gebruikt.

Voorkom vocht op de vloer

PVC vloeren, bijvoorbeeld te krijgen bij Laminaatenparket, zijn zeer waterbestendig, maar langdurig of overmatig vocht kan de vloer toch beschadigen. Vermijd daarom zoveel mogelijk het morsen van water op de vloer. Als er toch water op de vloer terechtkomt, veeg het dan direct op met een droge doek.

Neem een goede deurmat

Een goede stevige deurmat kan helpen vuil, schoenafdrukken en stof buitenshuis te houden. Plaats een deurmat bij de ingang van je huis en vraag desnoods gasten om hun vieze schoenen uit te doen voordat ze naar binnen komen.

Tips voor het reinigen van hardnekkige vlekken

Ondanks dat PVC vloeren gemakkelijk te onderhouden zijn, kunnen er toch hardnekkige vlekken ontstaan. Hieronder volgen enkele tips om hardnekkige vlekken te verwijderen:

  • Kauwgom: leg een ijsblokje op de kauwgom om deze hard te laten worden. Schraap de kauwgom vervolgens voorzichtig weg met een plastic spatel.

  • Inkt: gebruik een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel om de inkt weg te vegen.

  • Vet: strooi wat bakpoeder op de vetvlek en laat het een paar uur intrekken. Veeg daarna het bakpoeder weg met een vochtige doek.

  • Bloed: gebruik een mengsel van koud water en een mild reinigingsmiddel om de bloedvlek weg te vegen.

  • Wijn: dep de wijnvlek met keukenpapier om zoveel mogelijk wijn te absorberen. Gebruik daarna een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel om de rest van de vlek weg te vegen.