Spullen, spullen, spullen

De eerste reactie, op zoek naar meer ruimte voor alle spullen

De meeste bezoekers van de website watmagikbouwen.nl zoeken naar mogelijkheden om hun huis uit te breiden, liefst vergunningsvrij.  Een aanbouw of een schuurtje, waarschijnlijk om spullen in op te ruimen. Veel mensen kopen een huis met de gedachte er ooit iets aan vast te bouwen, dus meer ruimte te creëren. Een huis waar een dakopbouw op mag worden gerealiseerd zal makkelijker verkocht worden dan een monument waar niets aan mag worden gebouwd. Maar hebben we de ruimte écht nodig of kunnen we de bestaande ruimte efficiënter gebruiken?

Ontspullen een logische tegenreactie

In een wereld waarin we omkomen van de spullen, is het niet zo gek dat iemand als opruimgoeroe  Marie Kondo succesvol is. Haar methode is overtuigend en makkelijk uit te voeren, en gaat ervan uit dat je alleen spullen zou willen hebben waar je gelukkig van wordt. Want ja, iedereen wordt wel eens gek van al zijn spullen. Te volle kasten, chaotische stapels en dingen waar je maar tegen aan blijft kijken zonder te besluiten of je het wilt houden of niet. Als spullen meer ballast dan plezier zijn, wordt het tijd eens wat drastischer te ontspullen. Gelukkig zijn er altijd weer  mensen blij mee te maken, via Marktplaats of de tweedehands winkel. En uiteindelijk is natuurlijk de eerste stap, koop alleen de écht nuttige dingen, of waar je écht blij van wordt, zoals een fijne crossbody tas dames waar je jaren mee doet.

Goed opruimen van de spullen die je toch nodig hebt

Elke woning verdient een goede en overzichtelijke inbouwkast. Liever een kleine woning met een grote berging dan een grotere woning zonder kastruimte. Eén extra plank in de berging levert je  zoveel meer opbergruimte op dan een losstaand kastje ergens in de kamer. Met alle handige opruimsystemen is een berging makkelijk efficiënt en overzichtelijk te maken. Doorloop eens in de zoveel tijd de kast, om te kijken of alles nog nodig is.

Wat doe je met de rommeltjes

Ieder huis heeft wel een bakje of een laatje met losse spullen, waarvan je denkt ze ooit nog eens nodig te hebben, omdat ze misschien handig zijn. Een paar schroefjes, een batterijtje, gummetje, een tegoedbon, pennen, elastiekjes en ga zo maar door. Zo’n opruimplekje is eigenlijk prima, want dan belanden ze niet in je mooie handtas  of rugtas dames.   

Kortom, spullen, we kunnen er niet omheen, maar het is best goed om zo af en toe eens te bedenken of je iets écht nodig hebt en er ook de ruimte voor hebt.