De vele voordelen van een PVC-vloer

 

PVC vloer is een relatief nieuw product en door de vele goede eigenschappen steeds meer toegepast. Met de vele voordelen van PVC is het een goede en voordelige vervanger van houten vloeren, plavuizen, tegels en linoleum. En het is te krijgen in vele kleuren en dessins, dus het past in elk interieur. Wat zijn de vele voordelen van PVC-vloeren?

PVC zijn eenvoudig te leggen

Een PVC-vloer is makkelijk en snel te leggen, maar vraagt wel een goede voorbereiding en zorgvuldigheid. Allereerst moet de ondergrond écht vlak en egaal zijn. Ook is het handig van te voren een leg-plan te maken, zodat je zeker weet dat je genoeg platen in huis haalt en tijdens het leggen niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn verschillende type platen: zelfklevende tegels, tegels met een kliksysteem en platen met messing en groef om op de ondergrond te lijmen. Leg je de platen los, dan heb je een onderlaag nodig. Lijmen gaat in combinatie met een egalisatie laag. Het leggen kan in allerlei patronen, zelfs visgraad motief is mogelijk. Wil je er echt zeker van zijn van een strakke vloer, of twijfel je eraan of het je lukt, schakel dan een professional in. Of bekijk eerst  één van de vele filmpjes op youtube over het leggen van PVC vloeren.

PVC vloeren zijn voordelig en onderhoudsvriendelijk

Voor 20 euro per m2 heb je al een prima goedkope PVC-vloer, gemiddeld is een pcv tegelvloer zo’n 35 euro per m2. De prijs is mede afhankelijk van de afmeting van de platen. PVC platen zijn net wat duurder dan laminaat vloeren, maar het grote voordeel van PVC is dat het zeer vochtbestendig is. Daar waar laminaat kan gaan opbollen als het regelmatig nat wordt, blijft PVC eeuwig vlak en netjes. PVC is onverwoestbaar, heel goed schoon te houden en het kan tegen een stootje. Je hoeft dus niet bang te zijn voor veroudering, het gaat echt jaren mee zonder dat je er naar hoeft om te kijken. Ideaal dus voor in een keuken, gang of badkamer.  

PVC vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming

PVC-vloertegels zijn dun maar zwaar. Het materiaal heeft dus een hoog soortelijk gewicht. Daardoor is het materiaal, net als tegels, een goede warmtegeleider. Het is dus een perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming. Zo kan je de natuurlijke uitstraling van hout combineren met het conform van vloerverwarming.

Wat is PVC?

PVC staat voor Polyvinylchloride. Het is een kunststof dat veel gebruikt wordt in de bouw en autoindustrie, verpakkingsindustrie en speelgoedindustrie. Het is in alle mogelijke vormen te maken, het is slijtvast, sterk en recyclebaar. Het is geen natuurlijk materiaal, maar onder de kunststoffen wel één van de minst schadelijke voor het milieu.