Tips restylen badkamer

Je badkamer restylen? Zo pak je het aan

 Heb je al jaren niets aan je badkamer gedaan, en geen zin in een complete verbouwing? Dan is restylen een leuk dankbaar alternatief. In dat geval doe je een paar aanpassingen die de ruimte al een hele andere uitstraling geven. Maar hoe pak je dat aan, het restylen van je badkamer? Lees hier simpele inspirerende ideeën.

Een andere spiegel

De spiegel speelt een grote rol in hoe de badkamer eruitziet. Wil je een nieuwe, frisse uitstraling, dan is het een aanrader om de spiegel te vervangen. Zeker als je huidige spiegel er verouderd uitziet of zelfs beschadigingen heeft, maakt een nieuwe spiegel een groot verschil. Qua spiegels heb je tegenwoordig talloze mogelijkheden. Naast veel verschillende groottes, kun ook kiezen voor extra luxe, zoals een spiegel met verlichting of zelfs met verwarming.

Nieuw badkamerkastje toevoegen

Heb je een opbergkast in je badkamer staan of hangen? Dan is dat ook een onderdeel dat eenvoudig te vervangen is. Als je al een lange tijd over dezelfde kast beschikt, maak je met een nieuw exemplaar al een wereld van verschil. Qua badkamerkasten heb je genoeg keuze, ze zijn in allerlei kleuren en materialen te koop. Zo is het mogelijk om het te matchen met de andere kleuren in je badkamer, zodat het een mooi samenhangend geheel wordt. Zoek je een multifunctioneel badkamerkastje? Denk dan eens aan een badkamer spiegelkast met verlichting. Dan geniet je van een spiegel, licht én opbergruimte in één!

Voeg groen toe aan de ruimte

Een snelle, maar effectieve manier om je badkamer te restylen, is groen toevoegen. Er bestaan genoeg leuke badkamerplanten die jouw badkamer omtoveren tot een sfeervolle ruimte. Niet iedere kamerplant is geschikt voor in de badkamer, dus houdt daar goed rekening mee tijdens je zoektocht. Kies planten die houden van een vochtige ruimte en niet te veel licht nodig hebben. Zo heb je er voor een lange tijd plezier van.

Badkameraccessoires vervangen

Ben je de badkameraccessoires een beetje zat geworden? Dan is het tijd om er daar een aantal van te vervangen. Met een paar nieuwe accessoires oogt de ruimte direct weer opgefrist en anders. Bij badkameraccessoires is aan van alles te denken; een douchemat, designradiator, handdoekrek, toiletrolhouder, zeepdispenser, tandenborstelhouder of douchegordijn. Maar ook gewoon een nieuwe set vrolijke baddoeken doet wonderen.