Verbouwen, hoe hou je het leuk?

Verbouwen vraagt veel van een mens, zeker als je het (deels) zelf doet. Bouwvakkers over de vloer, stress over geld en planning, en maanden ongemak. Niet iets wat je écht voor je plezier doet. De meeste mensen doen dit maar één keer in hun leven, en zien het als een noodzakelijk kwaad om fijn te kunnen wonen. Een paar tips om een verbouwing toch een beetje goed te doorstaan.

Neem af en toe een middag vrij

Vaak zit je tegen een deadline aan te werken, maar wordt je ook steeds moeier. Altijd haast, altijd tijdgebrek, het zal voor iedereen herkenbaar zijn. Maar je wilt op maandag ook weer fris op je werk komen. Dus, neem een keer een zondagmiddag vrij. Maak een strandwandeling, ga het bos in of ga lekker naar de film.

Nodig jezelf uit bij vrienden of familie

Wat is er fijner dan na een lange klusdag niet te hoeven koken. Lekker aanschuiven en even ergens anders over praten dan de verbouwing. Vrienden zijn er om je te helpen, maar zijn misschien niet handig of hebben de tijd niet om een hele dag te komen staan verven. Maar eten moet je toch, daar doen ze je een groot plezier mee!  

Overweeg inboedel opslag tijdens je verbouwing

Je kunt alles telkens naar een andere hoek verplaatsen, met een zeiltje erover, maar blij wordt je daar niet van. Na een paar maanden is alle stoffig. Het is daarom erg fijn om je mooie meubels en huisraad veilig op te slaan tijdens de verbouwing. Zeker als je een aannemer over de vloer hebt is het beter ze de ruimte te geven. Dan is inboedel opslag een prima oplossing. De eerste maand is vaak erg goedkoop, en ook de maanden daarna valt de prijs erg mee. De opslag is meestal snel opzegbaar, dus je bent flexibel, mocht de klus wat uitlopen. Deze opslagruimte in Aalsmeer is een aanrader.

Ga op tijd een nieuwe keuken uitzoeken

De wachttijden voor keukens zijn tegenwoordig behoorlijk lang als je iets meer of anders wil dan een Ikea-keuken. Hou rekening met 6-8 weken! Zorg er ook voor dat alle leidingen en afvoeren klaar zijn voordat de keuken geïnstalleerd wordt. Ook goed om te weten, keukenleveranciers nemen meestal niet het verpakkingsmateriaal mee terug, dus je bent nog wel even bezig om alles af te voeren.