Vergunningvrij bouwen? Gebruik Bouwruimte.nl!

Wil je in Nederland iets bouwen, dan heb je te maken met veel regels en voorschriften. Hierdoor is het lastig te bepalen wat je nu eigenlijk mag bouwen zonder vergunning. De tool www.bouwruimte.nl maakt snel inzichtelijk hoeveel m2 je vergunningsvrij mag aan-, uit, of bijbouwen op jouw perceel. Of het nu gaat om een uitbouw, schuur of ander bouwwerk (met dak), Bouwruimte.nl wijst je de weg in de vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Hoe werkt het?

Bouwruimte.nl is meer dan een berekening van je bouwruimte binnen het bebouwingsgebied. De tool controleert en verwerkt (deels) ook eventuele beperkingen als gevolg van dubbelbestemmingen, monumenten, beschermde stads- of dorpsgezichten, veiligheidszones rondom risicovolle objecten, en bouw- en functieaanduidingen. Bouwruimte.nl baseert zich op vigerende wet-en regelgeving en overheidsregistraties.

Omdat ieder perceel potentieel uniek is, vraagt Bouwruimte.nl je een aantal stappen te doorlopen, om alle benodigde gegevens te verzamelen voor jouw perceel. Voor een betrouwbare uitkomst vragen wij de omtrek van de woning aan te geven zoals deze oorspronkelijk is vergund. Indien deze niet bekend is, raadt Bouwruimte.nl aan eerst de originele bouwvergunning bij de gemeente op te vragen.

Na het invoeren van enkele gegevens, en de betaling van €25,00 excl. BTW, ontvang je (doorgaans binnen 48 uur) per e-mail een ‘zonekaart’ van jouw perceel. Hierin is voor iedere zone aangegeven of, en zo ja, hoeveel m2 je er vergunningvrij mag bouwen, en welke voorwaarden er gelden. Hierbij wordt getoetst aan het Omgevingsplan (art. 22.36, voorheen BOR, bijlage 2, artikel 2). De zonekaart wordt geleverd in de vorm van een PDF (Acrobat Reader)- en een KMZ-bestand (Google Earth). Met het Bouwruimte-resultaat krijg je snel inzicht in je bouwmogelijkheden, en voorkom je onnodige vergunningaanvragen. Door geen gok te nemen over wat wel en niet mag voorkom je daarnaast mogelijke boetes, problemen met de buren, een bouwstop of zelfs de verplichting alles weer in de originele staat te brengen.

Probeer Het Nu!

Ben je nieuwsgierig geworden? Check via bouwruimte.nl dan zelf hoeveel vierkante meter aan aan-, uit- en bijbouwen waar, hoe hoog, en met welke functie vergunningvrij gebouwd mag worden! Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op via info@bouwruimte.nl of info@watmagikbouwen.nl.

Zie voorbeeld hieronder