Aan de slag met de tuin

Ben je uitgekeken op de huidige indeling van de tuin? Wil je de tuin gezelliger maken, met verschillende zitplekjes? Denk dan eens aan het bouwen van een veranda aan je woning, voorzien van stijlvolle en duurzame Suns tuinmeubelen. Doe dit in het voorjaar, en profiteer ervan dat SUNS tuinmeubelen op voorraad leverbaar zijn bij veel winkels. Zo geniet je er deze zomer al van! Naast de tuinmeubelen van SUNS zou je ook meubelen van andere gerenommeerde merken kunnen bekijken. Kies je voor houten tuinmeubelen, of ga je voor aluminium? Ook kunststof en wicker zijn opties. De materiaalkeuze hangt vooral af van de plek waar de meubels komen te staan. Een overdekt terras of veranda biedt meer mogelijkheden.


Veranda aan de woning

Een veranda biedt vele voordelen. Je kunt er het hele jaar door beschut en droog zitten, je geniet langer van de tuin en het buitenleven. Ook in april of oktober, als de zon laag staat, is het nog lekker onder een pergola en geniet je van de late of vroege zon. In de zomer, bij hoge zon en hete dagen, is een veranda juist een fijne schaduwplek waar het net een paar graden koeler is dan in de volle zon. En tijdens een zomerse regenbui kunnen de meubels met kussen gewoon blijven staan.


Pergola een goed alternatief

Op zoek naar een alternatief voor een veranda? Denk eens aan een pergola. Een veel minder robuust bouwwerk voor in de tuin omdat het een open constructie is waartegen je verschillende soorten planten kunt laten groeien. Een pergola geeft huis en tuin een natuurlijke en groene uitstraling en oneindig veel mogelijkheden voor bloeiende klimplanten en plek voor vogels om nestjes te bouwen. Een pergola is relatief makkelijk zelf realiseren. Aan de voorkant van de woning is een pergola tot 2,5 meter hoogte meestal vergunningsvrij.


Meer opbergruimte met een tuinhuis of blokhut

Een veranda of pergola is vooral een fijne plek om te zitten en van de tuin te genieten. Ben je op zoek naar bergruimte, bijvoorbeeld voor tuinstoelen en kussens, dan is uiteraard een tuinhuis of blokhut een goed alternatief. Ga je voor loungeset online bestellen, dan is het handig als je de kussens van de loungeset droog kunt opbergen. Een blokhut is natuurlijk ook een ideale plek om te klussen of fietsen te stallen. Een tuinhuis of blokhut in de achtertuin is meestal vergunningsvrij. Doe voor de zekerheid de vergunningscheck bij het omgevingsloket. Een tuinhuis achterin de tuin geeft vaak een leuk perspectief in de tuin, je bent echt even in een andere, groene, wereld.